PİŞMELİMİ PİŞMEMELİMİ!!
Şu an
organik bir çiftliğin tam ortasında olduğunuzu düşünün, sağlığın ağaçta
büyüdüğünü, bitkide geliştiğini, ve her yoga nefesiyle uzadığını algılayın.
Yağmurun
sesiyle meditasyon yaparken, rüzgârın
yumuşak varlığıyla ruhani yolculuğunuza çıkın.
Bir keşfe
çıkın, sağlığı, huzuru, barışı, özgürlüğü, eşitliği, aşkı, keşfedin. Burada
olmamızın acaba bir nedenimi vardı. Bir şeyleri keşfederken olgunlaşıyor muyuz,
büyüyor muyuz keşiften hazmı alıyoruz.
Varlığımızın
en büyük köşe taşı olan sağlık o kadar kolay yerdeki burnumuzun ucunda bunu
keşfedelim. Her yoga nefesiyle milyarlarca hücrenin uyanışı, mutluluğu, dinginliği
doyuma ulaşmış bir vücudu düşünün.
Olağan
üstü varlıklar olan bizlere Dünya gibi bir gezegen bahşedilmiş, kocaman bir
oyun bahçesi. Bu oyun bahçesinde o kadar güzel bir tasarım var ki akıllara
durgun. Yaşayan Canlı varlıklar için her şeyi içinde barındıran bu gezegen
kozmik kanunlarla görevini yapıyor.
Bu
kadar güzel çalışan bir tasarım yaşayan canlılara istedikleri her şeyi vermekte.
Evet o kadar çok bolluğun içindeyiz ki tek yapacağımız onu deneyimlemek,
keşfederek algılamak.
Bu
makalede sizleri oyun bahçemizde olağan üstü sağlığı keşfetmeye davet ediyorum.
7
yaşında ilk defa annemin yapmış olduğu soğanlı, mantar yemeğinde keşfetmiş
olduğum o lezzet beni mutfağa bağlamaya yetmişti. Bu büyük keşif küçük bir
çocuğun her sabah erkenden köyümüzün
vadilerinde mantarlar alemine sürüklüyor ve mantarları keşfetmeye
yönlendiriyordu. Sepet dolusu mantarla geri döndüğümde artık kendi soğanlı
mantar yemeğimi kendim yapıyordum.
Annemin yemeklere bu kadar lezzet veren marifetlerini de öğrenmeye karar
vermiştim. ÇOK İYİ PİŞİRİYORDU.
PİŞMELİ
Mİ PİŞMEMELİ Mİ?
Yıllar
sonra bende PİŞİRMEMEYİ keşfettim. Bu bir şef için nasıl olacaktı .. Hayatımın
hergünü mutfaklarda PİŞİREREK geçti desem yeri var.
7 yaşında başlamış olan pişirme serüvenim 2004
yılında mutlu bir sonla, sona ermişti. Yıllarca dünya mutfaklarında keşfettiğim
lezzetler Osmanlının sırları, Fransızların meşhur mutfak sanatları,
İtalyanların soslama yöntemleri, Çinlilerin özel tava kavurmaları, Japonların Miso
su, hep ağir PİŞİRMEYLE oluyordu. Hepsini keşfettik, deneyimledik, ve olan bize
olmuştu.. bak şu dünyanın haline 3 kişiden 2 si Obezite’ye merdiven dayamıştı.
Tabiki bende buna bir adaydım.
Yıl
2003 PİŞİRME yöntemiyle ideal kilom olan 70 kilodan tam 125 kiloya bol, bol
PİŞİREREK geldim.
Comments
Post a Comment