SENDE RAW VEGAN ŞEF OLABİLİRSİN
Ben Nasıl Şef Oldum?
2004 Yılına kadar 4 restoranım vardı hep iyi
beslendiğimi sanıyordum "İyi" yiyecekler olan (et, tavuk, sebze ve meyve) yiyorken çok az
enerjim oluyordu, hep yorgun ve hastaydım, çalışırken yakalandığım uyku abnesi ve
geceleri horlama problemini çözemedim. 125 kiloya çıkmıştım.
Tabii dünyanın en iyi beslenen lisanslı şefi değildim.
Daha iyi görünmek ve kendimi iyi hissetmek için her
şeyi denediğim o günlerde aradığımı bulmuştum. Hızla bu işi öğrenmek için
kolları sıvadım.
1 hafta içinde Chicago ve çevre kütüphanelerinde bulduğum
çiğ yiyecek, içecek tarifi kitaplarını okumaya başladım. Yemek tarifleri
şaşırtıcı görünüyordu – hemen her şeyi yiyemedim denemeye başladım sonra biraz
daha araştırarak eğitimleri kim veriyor öğrenmek istiyordum. Baktım ki bulduklarım
beni California eyaletine yönlendiriyordu. Uçak biletimi alır almaz soluğu orda
aldım.
Demek bu mutfağın 1960 yıllarından bu yana bir okulu
varmış kayıt oldum 3 haftalık bir eğitim alarak oradaki hocaların tavsiyesi
üzerini pişirmeyi unuttum. Unutmak kolay değildi yılların alışkanlıklarını 3
haftada bırakmak. Ancak aldığım derslerde anlatılan çiğ yiyeceklerin faydaları
hakkındaki açıklamalar çok mantıklıydı, sanırım sağlıklı beslenmeyi ilk defa
keşfettiğimi anlamış oldum.
Oldukça pahalı, olan bu okul ve malzemeler deneme yanılma
eğilimi göstermeme rağmen bir baş belası: gibiydi. Çorbayı artık kaynatmıyor bir
blenderde yapıyordum tüm servetimi bu işe yatırdım. Ve bu serveti geri
alacağımın bir garantisi yoktu çünkü çok az insan bununla ilgileniyor ve
sağlığına önem veriyordu. Burası Amerika der her kes aç kalırsan sokakta
sürünürsün ve kimse yüzüne bakmaz der. 5 Çocuk babası olarak büyük bir riske
girmiştim.
Başlangıçta çok çekindiğimi biliyordum çok çalışmam
gerekliydi, zaman geçtikçe 2005 yılının 11 ayında kurmuş olduğum restoran kafe,
okul detox merkezi insanlarla dolmaya başladı ve ben kendimi inanılmaz
hissettim – 9 ayda 55 kiloyu vermiştim. Cildim temizlenmişti ve aniden sınırsız
enerjim ve motivasyon elde ettim. Anladım ki yemek yapmak ve yaptıklarımı insanlara
yetirmek tutkum olmuştu. Çevremde herkesi sağlıklı ve fit görmek istiyordum.
Tutkum kariyerim oldu ve şimdi içinde yaşıyorum.
Comments
Post a Comment