KOCAELİ UNİVERSİTESİ RAW VEGAN GASTRONOMİ EĞİTİMİ VERİYOR
TURİZM
CENNETİ Türkiye SAĞLIKLI MUTFAKLARIN ÖNCÜSÜ
MİSYONUMUZ
Her zaman hedefimiz değişen mutfak taleplerine çözüm
üretmek ve gelişen mutfak el sanatlarını yaygınlaştırmaktır. Sürekli değişen
mutfak talepleri bizleri yeni mutfak teknikleriyle, yeni ürünlerle tanışmaya ve bu ürünlerle
sağlıklı olarak masaya neler koymamız konusunda araştırmacı olmaya sürüklüyor.
Öğrenciye ilham vererek mutfağın bir
sanat olduğunu ve bunu bir takım ruhu çalışması ile gerçekleştirerek ortaya
eser çıkartmanın önemi. Her öğrencinin katılabileceği uygulamalı RAW VEGAN
EĞİTİM serisi muhteşem mutfak sunumlarıyla, kolay ve lezzetli yemek tariflerini
hazırlamak, geniş bir çeşitlilik oluşturmak için bilmeniz gereken her şey
öğrencilerimize uygulamalı olarak deneyimleme şansı vermektir. Öğrenciler yeni
bir mutfakta, yeni lezzetleri çiğ beslenme piramidiyle birlikte keşfedip
aynı zamanda kendilerini de keşfetme şansına sahip olacaklar. Çiğ beslenme bir
mutfak sanatı olduğu kadar aynı zamanda bir yaşam tarzı olmakla bizlere kendimizi
sevmekle beraber 3 şeyi öğretiyor. DOĞRULUK
SORUMLULUK & CÖMERTLİK.
ŞEFİMİZİ TANIYALIM
Klasik
mutfaklardan gelen Şef Mehmet Ak USA’da 27 yıl yaşamış ve burada sağlıklı
beslenme alanlarında yaptığı araştırmalarda Raw Food (Çiğ Beslenme) mutfağını keşfetmiştir. Yeni keşfettiği Raw
Food mutfağıyla birlikte 9 ay kadar kısa bir sürede 125 kilodan 70 kiloya düşerek 55 kilo vererek hayatını süper sağlıklı
bir şekilde devam ettirmektedir. Şefimiz hobi olarak ilk defa Chicago Maratonu
ve Türkiyede Avrasya maratonunu ’da koşmuştur. Kilo vermesine yardımcı olan bu
yeni mutfak teknolojisi eğitimlerini de alarak kendi yaşamında da %100
uygulayan Ustamız, kendisi de bu eğitimleri vererek bu bilgiyi tüm dünyayla
paylaşmaktadır. 2010 yılında bu mutfağı
ülkemize de getirerek Kocaeli Kartepe bölgesinde organik çiftliğinde inşa
ettiği akademisinde Türkçe ve İngilizce eğitimler vermektedir. (Ustamız
hakkında geniş bilgi için www.sefmehmetak.com ziyaret edebilirsiniz.)
ÖZELLİKLERİ
Yepyeni
bir mutfak sanatı olan Raw Food Mutfağı,
PİŞİRME işleminden tamamen uzak ve HAYVANSAL
HİÇ BİR GIDA İÇERMEYEN, 4BEYAZSIZ, GLUTENSİZ, GDOSUZ, BİTKİSEL TABANLI bir mutfaktır.
Ancak şunu da bilmelisiniz ki aslında bu mutfakta her şey var: Tatlılardan
başlayarak mezeler, salatalar, sulu yemekler, kebaplar, börekler, çörekler ve aklınıza
gelecek tüm dünya mutfaklarından zirvedeki gurme lezzet ve sunumları bu
mutfakta da bulabilirsiniz.
GENEL
BAKIŞ Son yıllarda Detox / Arınma, Spa Wellnnes, Kanserle
Mücadele, Diyabetik, Obezite, Anti – Aging ve daha birçok alanlarda
sağlıklı yaşam programlarında, hızlı kilo vermede yer alan bu mutfak tekniği
Dünyada hızla yayılmaktadır.
Ayrıca Dünya sağlık örgütleri, kanserle
savaş dernekleri, diyabetik ve obeziteyle mücadelede sürekli Raw Food ve
organik beslenmeye işaret edilmektedir.
İlacın babası olan ‘’HİPOCRATES’’ dahi
‘Gıdalar İlacınız, İlaçlar da
Gıdanız’ demiştir. Bu eğitimi tamamlamış şefler de mutfaklarındaki gıdaları
birer ilaca dönüştürerek hem kendi sağlıkları hem de misafirlerinin
sağlıklarında farkındalıklar yaratmaktadır.
Şu anda mevcut olan mutfakların yeniliği
açılan bir kapısı olarak değerlenen RAW FOOD mutfağı her ne kadar bize yabancı
gibi gelse de aslında insanoğlunun orijinal beslenmesidir. Vejeteryan ve Vegan misafirlere ve özellikle
sağlık sorunlarına tatillerinde destek arayan misafirlerin özel taleplerine
cevap veren GLUTENSİZ bu mutfak hepimiz için harika bir fırsat oluşturmaktadır.
Açık büfeleri yaşayan canlı çim filizleri ile adete bir bahçeye dönüştürmek ve
bildiğimiz beslenmeyi bir başka boyuta çekmek mümkündür.
EĞİTİM SÜRESİ 14 HAFTA
BAHARIN GELİŞİ VE
ZİRVEDEKİ LEZZETLER
Tüm doğanın uyanışa geçtiği ve yenilendiği, kışa veda
ettiğimiz ilkbaharla beraber Turizme kucak açtığımız sıcak yaz ayları da hemen
önümüzde. Sezonun açıldığı ve ‘Kahvaltı,
öğle ve akşam dahil olmak üzere bir de alakart menülerimize ve açık büfelerimize
neler koyacağız?’ diye planlar yaptığınız bu süreçte sizleri yeni bir mutfak
sanatıyla tanışmaya davet ederek bu şansa sahip olabilirsiniz.
Şef Mehmet Ak dünyada bir ilk olarak bu
eğitimi ilk defa bir üniversitede eğitim serisi halinde verecektir. Böylece 14
haftalık eğitim süresinde hazırladığımız uygulamalı eğitimler mevcut bulunan
mutfaklarımıza yenilik getirecek ve öğrencilerin girişimciliği konusunda daha
da aydınlatacaktır. Ustamız bu mutfağın sırlarını, sınırsızlığını ve
sihirlerini sizlerle paylaşacaktır.
GASTRONOMİ EĞİTİMLERİ VE DANIŞMANLIK
- Dengeli beslenme ve gıda karışımları
- Gıdaları tanıyalım
- Çiğ Mutfak nedir? Neden çiğ yenilmeli?
- Tarif oluşturma ve uygulama
- Yaşayan canlı büfeler (Çim filizleri ve yeşiller)
- 4beyazsız ve glutensiz ekmek ve atıştırmalıklar
- 4beyazsız ve glutensiz kuru ve yaş pastalar
- 4beyazsız dondurma ve meyveli şorbe
- Tohumlardan olağanüstü süt, krema ve peynir yapma teknikleri
- Spa ve wellnes menüleri
- Superfood smoothie ve shake tarifleri
- Detoks, arınma ve düşük kalorili beslenme
- Protein ağırlıklı beslenme ve fitness
- Kontrollü kilo verme ve kiloyu koruma
- Pişmeli mi Pişmemeli mi?
- Çiğ beslenmeyi keşfet kendini keşfet!
EĞİTİM
SÜRESİ 14 HAFTA
Dersler haftada 2 saat teorik ve pratik
olarak uygulamalıdır.
14 hafta sonu törenle ile sertifika
verilecektir
EK
EĞİTİMLER
·
Mutfak tasarımı
·
Ürün tercihi ve
temini
·
Ekipman kullanımı
ve temini
·
Kalite kontrol
·
Raf ömrü ve
maliyet kontrolü
İlave EĞİTİMLER tercihli olarak Şef Mehmet
Ak tarafından bire bir inceleme yaparak bedelli olarak verilmektedir.
Comments
Post a Comment