KOCAELİ UNİVERSİTESİ RAW VEGAN GASTRONOMİ EĞİTİMİ VERİYOR



TURİZM CENNETİ Türkiye SAĞLIKLI MUTFAKLARIN ÖNCÜSÜ
MİSYONUMUZ 
Her zaman hedefimiz değişen mutfak taleplerine çözüm üretmek ve gelişen mutfak el sanatlarını yaygınlaştırmaktır. Sürekli değişen mutfak talepleri bizleri yeni mutfak teknikleriyle,  yeni ürünlerle tanışmaya ve bu ürünlerle sağlıklı olarak masaya neler koymamız konusunda araştırmacı olmaya sürüklüyor.
Öğrenciye ilham vererek mutfağın bir sanat olduğunu ve bunu bir takım ruhu çalışması ile gerçekleştirerek ortaya eser çıkartmanın önemi. Her öğrencinin katılabileceği uygulamalı RAW VEGAN EĞİTİM serisi muhteşem mutfak sunumlarıyla, kolay ve lezzetli yemek tariflerini hazırlamak, geniş bir çeşitlilik oluşturmak için bilmeniz gereken her şey öğrencilerimize uygulamalı olarak deneyimleme şansı vermektir. Öğrenciler yeni bir mutfakta, yeni lezzetleri çiğ beslenme piramidiyle  birlikte keşfedip aynı zamanda kendilerini de keşfetme şansına sahip olacaklar. Çiğ beslenme bir mutfak sanatı olduğu kadar aynı zamanda bir yaşam tarzı olmakla bizlere kendimizi sevmekle beraber 3 şeyi öğretiyor. DOĞRULUK SORUMLULUK & CÖMERTLİK. 

ŞEFİMİZİ TANIYALIM

Klasik mutfaklardan gelen Şef Mehmet Ak USA’da 27 yıl yaşamış ve burada sağlıklı beslenme alanlarında yaptığı araştırmalarda Raw Food (Çiğ Beslenme) mutfağını keşfetmiştir. Yeni keşfettiği Raw Food mutfağıyla birlikte 9 ay kadar kısa bir sürede 125 kilodan 70 kiloya düşerek 55 kilo vererek hayatını süper sağlıklı bir şekilde devam ettirmektedir. Şefimiz hobi olarak ilk defa Chicago Maratonu ve Türkiyede Avrasya maratonunu ’da koşmuştur. Kilo vermesine yardımcı olan bu yeni mutfak teknolojisi eğitimlerini de alarak kendi yaşamında da %100 uygulayan Ustamız, kendisi de bu eğitimleri vererek bu bilgiyi tüm dünyayla paylaşmaktadır.  2010 yılında bu mutfağı ülkemize de getirerek Kocaeli Kartepe bölgesinde organik çiftliğinde inşa ettiği akademisinde Türkçe ve İngilizce eğitimler vermektedir. (Ustamız hakkında geniş bilgi için www.sefmehmetak.com  ziyaret edebilirsiniz.)

ÖZELLİKLERİ  
Yepyeni bir mutfak sanatı olan Raw Food Mutfağı, PİŞİRME işleminden tamamen uzak ve HAYVANSAL HİÇ BİR GIDA İÇERMEYEN, 4BEYAZSIZ, GLUTENSİZ, GDOSUZ, BİTKİSEL TABANLI bir mutfaktır. Ancak şunu da bilmelisiniz ki aslında bu mutfakta her şey var: Tatlılardan başlayarak mezeler, salatalar, sulu yemekler, kebaplar, börekler, çörekler ve aklınıza gelecek tüm dünya mutfaklarından zirvedeki gurme lezzet ve sunumları bu mutfakta da bulabilirsiniz.

GENEL BAKIŞ                                                                                                                                                                                                       Son yıllarda Detox / Arınma, Spa Wellnnes, Kanserle Mücadele, Diyabetik, Obezite, Anti – Aging ve daha birçok alanlarda sağlıklı yaşam programlarında, hızlı kilo vermede yer alan bu mutfak tekniği Dünyada hızla yayılmaktadır.
Ayrıca Dünya sağlık örgütleri, kanserle savaş dernekleri, diyabetik ve obeziteyle mücadelede sürekli Raw Food ve organik beslenmeye işaret edilmektedir.  İlacın babası olan ‘’HİPOCRATES’’ dahi  Gıdalar İlacınız, İlaçlar da Gıdanız’ demiştir. Bu eğitimi tamamlamış şefler de mutfaklarındaki gıdaları birer ilaca dönüştürerek hem kendi sağlıkları hem de misafirlerinin sağlıklarında farkındalıklar yaratmaktadır.

Şu anda mevcut olan mutfakların yeniliği açılan bir kapısı olarak değerlenen RAW FOOD mutfağı her ne kadar bize yabancı gibi gelse de aslında insanoğlunun orijinal beslenmesidir.  Vejeteryan ve Vegan misafirlere ve özellikle sağlık sorunlarına tatillerinde destek arayan misafirlerin özel taleplerine cevap veren GLUTENSİZ bu mutfak hepimiz için harika bir fırsat oluşturmaktadır. Açık büfeleri yaşayan canlı çim filizleri ile adete bir bahçeye dönüştürmek ve bildiğimiz beslenmeyi bir başka boyuta çekmek mümkündür.

EĞİTİM SÜRESİ 14 HAFTA
BAHARIN GELİŞİ VE ZİRVEDEKİ LEZZETLER  
Tüm doğanın uyanışa geçtiği ve yenilendiği, kışa veda ettiğimiz ilkbaharla beraber Turizme kucak açtığımız sıcak yaz ayları da hemen önümüzde.  Sezonun açıldığı ve ‘Kahvaltı, öğle ve akşam dahil olmak üzere bir de alakart menülerimize ve açık büfelerimize neler koyacağız?’ diye planlar yaptığınız bu süreçte sizleri yeni bir mutfak sanatıyla tanışmaya davet ederek bu şansa sahip olabilirsiniz.  
Şef Mehmet Ak dünyada bir ilk olarak bu eğitimi ilk defa bir üniversitede eğitim serisi halinde verecektir. Böylece 14 haftalık eğitim süresinde hazırladığımız uygulamalı eğitimler mevcut bulunan mutfaklarımıza yenilik getirecek ve öğrencilerin girişimciliği konusunda daha da aydınlatacaktır. Ustamız bu mutfağın sırlarını, sınırsızlığını ve sihirlerini sizlerle paylaşacaktır.


GASTRONOMİ EĞİTİMLERİ VE DANIŞMANLIK
  1. Dengeli beslenme ve gıda karışımları
  2. Gıdaları tanıyalım
  3. Çiğ Mutfak nedir? Neden çiğ yenilmeli?
  4. Tarif oluşturma ve uygulama
  5. Yaşayan canlı büfeler (Çim filizleri ve yeşiller)
  6. 4beyazsız ve glutensiz ekmek ve atıştırmalıklar
  7. 4beyazsız ve glutensiz kuru ve yaş pastalar
  8. 4beyazsız dondurma ve meyveli şorbe
  9. Tohumlardan olağanüstü süt, krema ve peynir yapma teknikleri
  10. Spa ve wellnes menüleri
  11. Superfood smoothie ve shake tarifleri
  12. Detoks, arınma ve düşük kalorili beslenme
  13. Protein ağırlıklı beslenme ve fitness
  14. Kontrollü kilo verme ve kiloyu koruma
  15. Pişmeli mi Pişmemeli mi?
  16. Çiğ beslenmeyi keşfet kendini keşfet!
EĞİTİM SÜRESİ 14 HAFTA
Dersler haftada 2 saat teorik ve pratik olarak uygulamalıdır.
14 hafta sonu törenle ile sertifika verilecektir
EK EĞİTİMLER
·         Mutfak tasarımı
·         Ürün tercihi ve temini
·         Ekipman kullanımı ve temini
·         Kalite kontrol
·         Raf ömrü ve maliyet kontrolü
İlave EĞİTİMLER tercihli olarak Şef Mehmet Ak tarafından bire bir inceleme yaparak  bedelli olarak verilmektedir.

 Www. RawGourmets.Com              Www.SefMehmetAk.Com

Comments

Popular posts from this blog

What is raw food

Chef Mehmet Ak